Tag med på en spirituel grupperejse til den frodige og utæmmede verden i storslåede Bulgarien! Vi vil være på sporet af den vilde skønhed og især følge vejen til Sidhe gennem Orfeus og naturen.

Vi begynder i Sofia, byen med det feminine visdomsnavn. Derfra tager i to etaper mod syd vi ud i de imponerende naturlandskaber, som kendetegner Rila- og Rhodopibjergene mod syd. Vi vil rejse til vandfald, grotter og betagende bjerge, og vi vil synke ind i den dybe fred på afsidesliggende steder.

VILD SKØNHED

Vi vil besøge De Syv Søer i Rilabjergene, hvor The Universal White Brotherhood, grundlagt af den bulgarske spirituelle lærer og mystiker Peter Deunov (Beinsa Douno, (1864-1944)), danser paneurytmiens bevægelseshymner under åben himmel. Vi vil opleve underverdenens skønhed i grottedyb og storheden i de vidtstrakte bjergskove, der strækker sig over Rodophi-bjergenes mægtige verden, der i Europa-landskabets helhed markerer sakral-chakraet. Vi vil opleve naturskabte sandstenspyramider, den vandfyldte frodighed på afsides steder, besøge et bjergkloster, stige ned i underverdenen og løftes op i græsklædt skønhed under bjerghimmel. Vi vil også få en duft af bulgarsk kultur, når den er i særklasse, og så vil vi være åbne for øjeblikkets overraskelser og læring.

På rejsen vil vi følge i Orfeus’ fodspor, som både underviser os i den menneskelige kærlighed, når den er størst, og åbner en port til sidhe-naturen (vores elverkraft), der kan stimuleres i den bulgarsk-trakiske naturverden. Det er en mulig adgang til den vilde skønhed, til sidhe – der har sin særlige tradition i Bulgarien – og til englenes og naturåndernes verden.

Vi har Sidhe-naturen i fokus, hvilket også betyder at opleve den feminine visdom i naturens dybe verden. På Balkan og lidt nord for i det sydøstlige Europa er der særlige sidhe-traditioner, og de har deres særlige udtryk i Bulgarien. Dette spor er vi særligt bevidste om at følge og lade os inspirere af, så vi kan bygge bro mellem sidhe og mennesker, og skabe kim til en fornyet ærbødighed overfor naturen. Hver dag vil have et særligt fokus, der i dagenes løb bliver som perler på en snor, og som kan hjælpe os med at fordybelsen og fornyelsen får plads. Der bliver meditationer og undervisning i den frie natur, og både tid til individuelt rum og fællesskabets rigdom.

REJSELEDERE & UNDERVISERE

Søren Hauge: Søren har arbejdet som spirituel underviser, coach og forfatter siden 1981. I 30 år var han en frontfigur indenfor de teosofiske foreninger i Skandinavien, medstifter og redaktør for VisdomsMagasinet og initiativtager til Esoterisk Netværk, der omfattede knap 30 foreninger. Han er forfatter til en længere række bøger og har i de senere år specialiseret sig i SoulFlow, SidheVisdom og Energipsykologi. Søren er uddannet magister i idehistorie og filosofi og har årtiers erfaring med arbejde i esoteriske og holistiske kredse i ind- og udland, side om side med interreligiøst arbejde. Hans arbejde i dag er især fokuseret på klientarbejde og undervisning i SoulFlow og SidheVisdom, kombineret med grupperejser, senest til England og Færøerne, og i 2018 til Irland, hvilket bliver i samarbejde med bl.a. Sussie Luscinia Nielsen. Søren har skrevet tre danske bøger om SidheVisdom: 1) Sidhe – Elverkraften, 2) Vild Spiritualitet og 3) Det Glemte Land, og den engelske bog The Wild Alliance, udgivet af Lorian Press . www.sorenhauge.com – Kontakt: sorenhauge@gmail.com – 6088 4106.

Sussie Luscinia Nielsen: Sussie er uddannet idrætslærer fra Paul Petersens idrætsinstitut og har en basisuddannelse i kropsterapiformen LEP (Life Energy Process ved Stephano Sabetti). Hun har 20 års erfaring som deltager i adskillige sessioner, gruppeforløb og retreats med blandt andet danseterapeut Vivian Persson, der var hendes store læremester og som introducerede naturen som vejleder. Sussie er uddannet i adskillige bevægelsesformer og udtryk, og har selv undervist i de seneste 7 år. Hun har en MA i traditionel sang og musik fra University of Limerick, Irland, har turneret både i ind og udland og har flere udgivelser bag sig, blandt andet det DMA-vindende album Pigens Morgen fra 2007. I denne periode er hun i gang med at komponere musik til en række Sidhe-digte af poeten AE (George William Russell 1867-1835). Hun er uddannet Spirit Guide – Intuitive Mastering, og Executive Spirit Coach ved Pia Nissen. Lyt til Sussie: https://soundcloud.com/sussieluscinianielsen – www.lusciniasnest.dk – Kontakt: sussienielsen@gmail.com – 2339 5116

DAGSPROGRAM

1. Ankomst – Sofia
FØRSTE DAG: Onsdag 26. juni
Vi ankommer i Sofia og får samling på os alle og hele vores gruppe. Herefter tager vi ud og oplever lidt af byens centrale puls i det centrale område hvor vi er. Selve byens navn betyder visdom og relaterer til det feminine. Vi vil forbinde os med dette aspekt inde i byens mest centrale område, og forberede os på hele rejsens samlede forløb. Vi tager derefter til Complex Valdis syd for Sofia, hvor vi overnatter.

2. Rila Nationalpark
ANDEN DAG: Torsdag 27. juni
På andendagen tager vi til Rila Nationalpark, som er Bulgariens største og dækker knap halvdelen af Rilabjergene cirka 100 km. syd for Sofia. I parken befinder sig også Musala-bjerget (navnet betyder “nær Gud”, eller “sted at bede”), Bulgariens højeste tinde på 2925 meter. Vi tager os tid til at synke ind i det store landskab med fordybelse og stilhed.

3. Pyramiderne ved Stob og Rila Kloster
TREDJE DAG: Fredag 28. juni
Fra Valdis tager vi til de helt specielle sand/stenpyramider ved Stob. Det er både et helt specielt syn med de radikale formationer, som flere steder har balancerende sten på toppen, og samtidig en vandring på 45 min med stigning, stort udsyn og højder, der maner til koncentration og nærvær. Herefter tager vi til Rila Klostret, der ligger oppe i bjergene, og som er særdeles smukt, og som er det største og mest berømte østligt ortodokse kloster i Bulgarien.

4. De Syv Søers skønhed
FJERDE DAG: Lørdag 29. juni
Vi bruger hele dagen på at besøge De Syv Søer i Rila Nationalpark, og det indebærer flere timers vandring både frem og tilbage, så det er en dag, hvor fodtøjet er særligt vigtigt. De Syv Søer er en spektakulær oplevelse, og de udgør også stedet, hvor disciplene af Peter Deunov (se længere oppe) danser paneurytmi hvert år omkring den 18-19. august. Vi kommer før dette tidspunkt og kan opleve stedet på vores egen måde. Vi tager os tid til at opleve naturens og stedets storhed og skønhed ved søerne og bruger hele dagen på det, hvorefter vi tager tilbage til Valdis, hvor vi sover.

5. Devils Throat Hulen
FEMTE DAG: Søndag 30. juni
Så er det tid til at besøge Devils Throat hulen og vi pakker og tager afsked med Valdis for at flytte længere mod syd i Rhodopi bjergene, hvor Europa-landskabstemplets sakralcenter har sit fokus. På vej ind i området vil vi opleve de massive, skovklædte bjerge og vi vil ankomme til Devils Throat hulen. Her siger overleveringen at Orfeus steg ned i underverdenen for at hente sin elskede Eurydike hjem fra dødsriget. Oplevelsen af hulen bliver derfor en rejse ned i dybet, for kærligheden, og en opstigning til lyset og den øvre verdens liv. Vi har mulighed for at reflektere over, hvad vi ønsker at gøre for kærligheden, mens vi er i “Tordenhallen”, som har en underjordisk flod, og vi kan modtage “Orfeus tårer” undervejs, inden vi stiger op. Stedet er en helt speciel oplevelse, ligesom de radikalt stigende bjerge og omgivelser er det. Vi kommer helt ind i det mørke dyb og bevæger os derefter op i farvernes og lysets verden. Herfra tager vi til vores sidste bosted, Panorama Guest House i Gela, hvor vi skal bo de sidste tre nætter. Det er samtidig en rejse til det sted, hvor legenden siger at Orfeus blev født og levede den første tid af sit liv. Panorama Guest House drives af Vladimir og hans kone, og vi kommer tæt på den bulgarske gæstfrihed oppe i de smukke højder.

6. Gela og Orfeus’ verden
SJETTE DAG: Mandag 1. juli
Vi tilbringer hele dagen i og omkring Gela og tager os tid til at mærke den helt specielle, som hersker her, langt fra større byer. I nærheden, længere nede, ligger en mindre by, Shiroka Laka, som vi vil opleve. Men ellers vil vi tage tiden til at mærke bjergenes ro, fårenes bjælder og den helt specielle atmosfære i “Orfeus-land”. Måske besøger vi Orfeus-bjerget nær ved, måske gør vi noget andet – men under allle omstændigheder er det en dag til stille åbning for naturens storhed, og der vil om aftenen være mulighed for at nyde stedets sauna.

7. Elvervandfaldet og Plovdiv
SYVENDE DAG: Tirsdag 2. juli
Vi tager afsted efter morgenmaden i Gela og nu går turen til et særligt elvervandfald, Samodivsko Praskalo, som er særligt forbundet med den bulgarske sidhe-tradition. Det er en mindre vandretur at komme til stedet, som vi vil opleve med stille, meditativ fordybelse, og som kan være et sted, hvor vi fornyer vores kontakt med det livgivende i tilværelsen. Herefter afrunder vi dagen med at køre til Plovdiv, den bulgarske by, som er Europas Kulturby i 2019 (ligesom Aarhus var i 2017). Vi vil udelukkende opleve den gamle bydel, der ligger på et af byens syv små bjerge. Den fine bybevarelse og de mange mindre butikker kan give mulighed for at få en duft af bulgarsk kultur, ligesom en tiltrængt forfriskning sikkert passer godt. Plovdiv er en kunstnerby, og selvom det erBulgariens næststørste, så har den både en ældgammel historie og en særlig, afslappet mentalitet, især i den gamle bydel. Herefter tager vi hjem til Gela til sidste overnatning.

8. Hjemrejse
OTTENDE DAG: Onsdag 1. juli
Vi tager afsked med Panorama Guest House og smulle Gela i Orfeus-land. Turen går med bussen til Sofia lufthavn og hjem igen. Hvis flyafgangen er sent på dagen er der tid til at nyde naturen omkring stedet hvor vi er.

FORUDSÆTNINGER

Du skal være godt til bens, da rejsen indebærer mange vandringer, også med stigninger og i ujævnt terræn. En del mennesker har en tendens til at overvurdere sig selv, fordi de ønskede rejsemål ser smukke ud, og gerne vil opleves. Vi må understrege at svage ben eller dårlig kondi ikke er forenelig med rejsen. Det er en spirituel grupperejse, og derfor er nysgerrighed i sig selv ikke nok. Der må være et ønske om at være på pilgrimsrejse med andre mennesker, hvor både meditativ fordybelse og hjerteligt fællesskab er centralt. Fordybelse og fællesskab er derfor et vigtigt dobbeltfokus. Det er også vigtigt at du har lidt føling med sidhe, da dette tema spiller en af de centrale roller på rejsen. Søren har skrevet adskillige bøger om emnet, og du kan se lidt generelt her, hvor der også findes link til to gratis artikler om sidhe og den særlige naturvisdom, som er forbundet med sidhe: http://sorenhauge.com/sidhevisdom/

PRAKTISK

NB: Der kan forekomme ændringer! REJSEMÅL: Bulgarien, især syd for Sofia og i Rila- og Rodophi-bjergene. DATOER: Onsdag 26. til onsdag 3. juli 2019, begge dage inklusive. PRIS: 8.100 kr. (delt dobbeltværelse) og 8.600 kr. (enkeltværelse de 4 nætter i Rila) ekskl. flybilletter og garantier – se længere nede i teksten under ”Prisen dækker” og ”Prisen dækker ikke”.

OVERNATNING: Vi bor 4 nætter på Complex Valdis i Rila Bjergene (http://valdiscomplex.com/en/) og 3 nætter på Panorama Guest House i Rhodopi bjergene (http://gosti-gela.com/). Det sidste sted har vi ikke enkeltværelser, så man må være forberedt på at bo på 2-3 personers værelser. Stedet er naturskønt og atmosfæren er hjertelig.  TRANSPORT: Vi lejer bus af et europæisk busselskab med engelsktalende chauffør. ANTAL: Max 23 – inklusiv Søren Hauge & Sussie Luscinia Nielsen. TILMELDING: regitze.sonne@gmail.com med med navn, adresse og ønsker om overnatning. DEPOSITUM: 3500 kr. ved tilmelding – indbetales til WiseHeart I/S, Merkurbank reg. 8401, konto: 156 3842​ ELLER MobilePay 60884106 (Husk at angive “BULGARIEN”). NB: Depositum refunderes ikke da mange udgifter til overnatning og bus skal betales i forvejen. Derfor er en vis garanti nødvendig. SIDSTE BETALING: Allersenest 1. april 2019. AFLYSNING: Med mindre en ny deltager findes, kan betalte penge ikke refunderes efter 7. april 2019. ARRANGØR: Wiseheart I/S, www.sorenhauge.com – v/Søren Hauge.

BETALING OMFATTER
* Hotel med morgenmad – 7 nætter (Sofia, Complex Valdex, Panorama Guest House)
* Transport med bus
* Frokost nogle af dagene.
* Adgang til Stob Pyramids og Devils Throat.
* Undervisning og materialer
BETALING DÆKKER IKKE
* Fly til Sofia og retur
* Transport mellem hjem og lufthavn
* Aftensmad og frokost nogle af dagene
* Bagageforsikring
* Rejseforsikring

ØVRIGT

Kontanter: I Bulgarien er kontante penge (Bulgarske leva) langt vigtigere end i de vesteuropæiske lande. Det er derfor vigtigt at have kontanter ved hånden. Frokost: Medbring meget gerne gode kiks mm. fra Danmark, eller køb på rejsen, da det kke altid er lige let at få lokalt, hvad vi tager for givet. Toilet: Medbring papir til toiletbesøg i naturen under vandringer. Sprog: Mange unge bulgarere i de større byer taler engelsk i en eller anden grad, men generelt tales der kun lidt tysk eller bulgarsk og måske tyrkisk. Fodtøj: Da der skal vandres en del, også med stigninger, så er det vigtigt at have gode vandresko med og rygsæk. Vand: Vandet i vandhanerne i Bulgarien er faktisk for det meste rent og drikkeligt. Vi har naturligvs selv prøvet det, og det var fint!