VILDHJERTEREJSE TIL FÆRØERNE 5-12. JULI 2022 MED SØREN HAUGE SOM GUIDE OG UNDERVISER

 

Oppe i det høje Nord ligger de bittesmå øer, der har en kolossal stor fjeldverden, omgivet af Atlanterhavets bølgende kræfter. Færøerne er stadig en relativt uopdaget verden for mange, og måske er det også de grønne perlers beskyttelse. Skønheden er helt særegen og den vilde natur er nærmest overalt i gåafstand fra selv de mest bebyggede områder. Det er nærmest umuligt ikke at blive dybt påvirket af Færøernes poetiske natur. Storheden er altid tæt på, selv når man er på de mindste af de 18 øer og deres mindre holme. Vejrets konstante skiften, det færøske folks historie og liv, og samspillet mellem de urokkelige bjergmassiver og det altid rindende og musikalske vand, skaber en mikstur, som skal opleves og ikke kan beskrives.

Farvernes rigdom, de bløde fjeldes dybe grønhed og de grå nuancers dybe verden, blander sig med glitrende, klukkende, fossende og brusende strømme af syngende vand, der søger ud mod havet. Alt dette kan åbne hjertet hos dem, der søger fornyelse og hengivelse i den fjerne og dog nære verden. Færøerne er en både mytisk og helt konkret verden, som vibrerer af levende nærvær, der synes overalt, og som emmer af naturvæsener, engle og huldrer eller elverfolk, der væver sig ind i menneskenes verden. Det er som om mellemrummet kommer til at fylde mindst lige så meget som ting og væsener, og i pauserne mellem lydene og stilheden åbnes ind til sjælen i den verden, der vokser frem blandt fjelde og græs, sten og vand, tåge og regnbuer.

VILDHJERTETS VERDEN

 

Denne grupperejse vil være 8 dage med besøg og vandringer i den storslåede, færøske natur, og hvor vi vil besøge nogle af de helt enestående steder på øerne, der ligger ude i Atlanterhavet mellem Island og Norge og over Orkney- og Shetlandsøerne. Vi vil vandre, meditere, danse og være i de vilde områders stilhed. Her vil vi have særligt fokus på vores vildhjerter og hvad det vil sige at udfolde vores ægte natur, milde hjerte og glemte vildhed i et samspil med hinanden, naturforankringen og livsmusikaliteten, der bor i os alle. Vi vil opleve de små færøske bygder og Færøernes lille hovedstad, Torshavn, og dens oaser. Vi vil især fokusere på Færøerne som et energetisk mikrokosmos, og hvordan vores vildhjerter stimuleres af fjeldenes forunderlige kald.

REJSENS DESTINATIONER

 

På rejsen vil vi opleve ganske særlige natursteder. Færøerne er kendt som ”The Land of Maybe” – ”Måske-Landet”, fordi vejret har det sidste ord og bestemmer, om steder kan besøges eller ej. Derfor kan man ikke altid regne med at ”Plan A” gennemføres, men må være parat med en ”Plan B” eller en ”Plan C”. Vores fokus vil være længere ophold i naturen på adskillige af de Færøske øer, og nedenstående program er med det ”måske-forbehold”, at vi ikke med garanti kan planlægge rækkefølgen, og hvis særlige vejrforhold fordrer det, kan der forekomme ændringer. Følgende destinationer er på programmet:

Mykines (Myggenæs), den vestligste Ø, som også er et Færøernes fugle-paradis, ikke mindst for Søpapegøjer og Suler. Vi vil foretage vandringer til ganske særlige steder på Øen og have tid til meditativ fordybelse i den storslåede natur med dramatiske fjelde, fugleliv og havets kraft.

Kalsoy (Karlsø), den aflange Ø mod Nord, som også er blevet kaldt ”blokfløjten” på grund af dens tunneller. Vi vil opleve Sælkvinden i Mikladalur og vandre til Kallur-lysfyret og et storslået nærvær helt oppe i den nordlige ende, hvor der med godt vejr er en enestående udsigt, også til mange af naboøerne.

Suduroy (Sydø), den sydligste af øerne, der er en verden i sig selv med sjældne landskaber. Suduroy huser også Færøernes oprindelige flag, den færøske nations stærke symbol, og har Færøernes sydligste lysfyr, Akraberg, der afrunder den dybt smukke verden mod Syd.

Slættaratindur (den flade tinde) på Eysturoy (Østerø), som er Færøernes højeste punkt, 880 meter over havet, og den flade tinde allerøverst har en storslået udsigt i godt vejr, hvor det hævdes at man kan se gletsjeren Vatnajökull på Island 550 kilometer borte. Dalen på fjeldets bagside er en sjælden, uforstyrret verden med et dybt nærvær af storhed.

Trøllkonufingur (Troldkonefingeren), en særegen klippetinde på øen Vagur (Våg), et meget smukt og særdeles tilgængeligt område, der er nemt at bestige for at få et generøst udsyn og en stærk oplevelse af stille uforstyrrethed.

Streymoys (Strømø) særegne skønheder, Saksun hav-bygd, Tjørnuvik i bugtens dyb, Fossá-vandfaldet og Alvheyggur (Elverhøjen) på et sted man ikke forventer. Denne håndfuld oplevelser byder både på det storslåede Færøske sceneri, det forunderligt dybe i den indre side af naturen, og det historiske sus.

Trælanipa (Trællebjerget) og Bøsdalafossur (Bøsdal-fossen) to helt usædvanlige steder, der tilbyder sjældne udsyn og muligheder for naturfordybelse og forbindelse med vildheden og den dybe fred i den færøske verden. Trælanipa kan bestiges på relativt kort tid og Bøsdalafossur løber i havet fra den højtliggende Sørvágsvatn, som er Færøernes største og dybeste sø.

Torshavn, Færøernes hovedstad, der med sin magiske park, Viðarlundin, charmerende butikker, Nordens Hus, kunstmuseet Listasavn og det historiske Tinganæs og Reyn, udgør en unik verden i sig selv. Torshavn har en stolt, demokratisk tradition, der begyndte for århundreder siden på Tinganæs-klipperene, og byen er en mini-verden og et spejl til Færingernes mikrokosmos i Nord.

IKKE EN TURISTREJSE

 

Grupperejsen arrangeres ikke for at cruise rundt til så mange steder som muligt, men for at skabe et miljø for dyb kontakt med landskabet og naturen, hvor det bliver muligt at synke ind i den levende helhed, hvor vildheden hersker. Det tager tid, og derfor haster vi ikke videre fra sted til sted, men bruger tid på at lande og forbinde os meditativt. Det er på samme måde vigtigt at være fleksibelt indstillet, hvis vejrmæssige forhold nødvendiggør ændringer i planen. Vi følger ikke et stramt mønster, men indstiller os på at være i det færøske flow.

VANDRING OG BEKLÆDNING

 

Gode vandre-ben forudsættes, og det er nødvendigt at være realistisk om dette, da vi vandrer meget, også op ad stigninger. Højdeskræk er ikke en god kombination med Færørejsen, heller ikke selvom vi vandrer sikkert og følger anvisninger fra Færingerne med lokal viden. Selvom det er sommer, så kan det færøske vejr hurtigt skifte mellem tåge, regn og solskin. Hue, vanter og regnslag behøves, men badetøj er også relevant, hvis man vil mærke det friske, våde element. Temperaturen om sommeren er omkring 10-15 grader, men føles varmere end i Danmark, og havet er ikke iskoldt på grund af Golfstrømmen.

OVERNATNING, MAD OG TRANSPORT

 

Gruppen begrænses til max. 15 alt i alt og overnatningen vil ske i Magenta House, der ejes af Marita Johansdottir Magnussen, som er vært, men som også deltager. Det er centralt at der skabes en form for familie-atmosfære blandt rejsens deltagere, så vi sammen, og med tryghed, kan træde ind i en dybere kontakt med Moder Natur gennem fjeldene, dalene, havet og de endeløse strømme og vandfald, der synger i den store stilhed.

Du må forberede dig på at dele rum med andre personer, da der kun er få enkeltrum til rådighed. Alle måltider er inkluderet i prisen. Middag på dagen i Torshavn er dog egenbetaling. Ønskes anden menu end den fælles, når vi spiser ude, kan du selv tilkøbe det. Maden vi serverer er primært vegetarisk samt fisk, med enkelte kødalternativer til morgenmad og frokost. Kosten på Færøerne er traditionelt baseret på produkter fra fisk og får. Deltagerne bistår med at forberede morgenbord og vi laver egen frokostmadpakke til dagens ture. Aftensmåltider er på Magenta House eller ude på turen. Huset finder du her

Vi er desværre ikke i stand til at imødekomme glutenfri eller fuld vegansk diæt, ligesom vi ikke kan tage højde for fødevareallergier. Enkle veganske alternativer kan indgå i måltiderne i den planlagte menu. Fx som grød, brød, pålæg og hovedretter. Vi kan dog ikke tilbyde ren vegansk kost, så er du veganer er du velkommen til at tilberede veganske alternativer i køkkenet. Har du særlige diætbehov bedes du medbringe og tilberede de rette fødevarer selv. I det lokale supermarked kan du finde et helt enkelt udvalg af fx glutenfri eller laktosefri produkter.

Vi kører i 3 private biler, hvilket giver os maksimal frihed, og i løbet af dagene vil vi have et indre fokus på spirituelle temaer, som kan hjælpe os med at åbne os for både den indre og ydre naturs enestående nærvær og potentialer. Der vil være løbende undervisning om, hvordan vores ”vildhjerter” kan blomstre i pagt med vores oplevelser sammen og hver for sig, ligesom vi vil have tid til refleksion og meditation i naturen. Hver morgen starter vi med en meditativ samling, hvor fokus for dagen vælges. Undervejs vil den færøske digter og forfatter, William Heinesen (1900-1991), blive introduceret, da hans poesi, forfatterskab og mytiske verden er en fortræffelig åbning til den færøske sjæl.

 

DATOER OG DELTAGERE

Rejsen er med afrejsedag fra tirsdag den 5. juli til hjemrejse tirsdag den 12. juli 2022. Der er et maximum deltagerantal på 15 personer, inklusive Søren og Marita. Det begrænsede antal giver enestående mulighed for en meget mere fleksibel, intim og tillidsfuld atmosfære med tid til deling, fællesskab og individuelt rum, end hvis gruppen var større.

UNDERVISER OG GUIDE

 

Søren Hauge er underviser og guide på turen, og Marita Magnussen, Magenta House´s ejer, som er færing og med dyb indsigt i Færøerne og den færøske kultur, er vært på rejsen. Søren har været på Færøerne 9 gange og har ledet grupperejser til øerne i 2017, 2020 og 2021. På rejen vil Søren formidle materialer om Færøerne i et dybere perspektiv og deltagerne får deres egen mappe med materialerne fra rejsens start.

Fjeldenes kald og Vildhjertet

Fjeldenes kald er rejsens tema, og henviser til den stilhedens sang, som kalder os alle til genopdagelse af vores vildhjerte, vores oprindelige selv, der er ubundet af civilisation og kultur, men altid dybt forbundet med naturens hjerte. Den sang, der kalder os, høres i fjeldenes rungende stilhed og i de levende vandfald og bække, der strømmer uophørligt overalt på Færøerne, og som fejrer den livsfornyelse vi alle længes efter. Det er også et kald, der mærkes i dansen mellem det vilde vand og de urokkelige klipper, der udtrykker elverkraften eller vildhjertet – både i de dramatiske fjeldsider og de skålformede dale.

 

Vildhjertets natur udgør en central del af Sørens arbejde, sammen med SoulFlow metoden, og kommer til udtryk i kurser, webinarer. Rejser og bøger. Sørens bog, VILDHJERTE, der udkom i 2021 som første bog i en planlagt serie af vildhjertebøger, er ikke en forudsætning, men anbefales før rejsen, som inspiration til at få føling med rejsens ånd. Bogen er udgivet på Forlaget WiseHeart og koster 200,- kr., plus forsendelse. Den kan købes via WiseHeart.

PRAKTISK

(Ret til mindre ændringer forbeholdes)

 

Destination: Færøerne

Datoer: tirsdag den 5. juni til tirsdag den 12. juli 2022

Pris: 10.800 kr. - eksklusiv. Flyrejse retur (se nedenfor)

Overnatning og transport: Magenta Guesthouse i Midvagur (og muligvis en overnatning på Mykines) og 3 privat lejede biler.

Fly: Fra Danmark (Billund, Aalborg eller Kastrup Lufthavn) med Atlantic Airways til Vagar Lufthavn, Færøerne. Tidlig booking fra Danmark koster omkring 1.600 Dkr. for begge veje. Det er vigtigt at få flybilletter på plads så hurtigt som muligt, hvis sæde skal sikres og prisen kan være så lav som muligt.

Pladser: 13 – plus Søren Hauge og Marita Johansdottir Magnussen.

Tilmelding: Skriv til Søren Hauge (sorenhauge@gmail.com) med betaling af depositum (se nedenfor) og personlige info (navn, postadresse, telefonnummer og mail). Der vil blive hjulpet med at deltagerne får deres rum på plads ved tilmeldingen.

Betaling ved tilmelding: Depositum på 3.500 kr. bretales ved tilmeldingen på Merkur Bank, på kontonummer 8401- 1563842. International bank overførsel: Swift: mekudk21 - IBAN: dk8684010001563842. Skkriv ved overførslen: ”Færøerne Depositum 2022”. Det er også muligt at betale det samlede beløb på 10.800 kr.

Restbeløbet: Eventuelt restbeløb betales senest 1. juni 2022.

Cancellation policy: Depositum minus 200 kr. Betales før 1. April 2022, hvis en ny deltager finds som erstatning. Aflysning senere end 1. April 2022 betyder ingen retur af indbetalte beløb, med mindre alvorlig sygdom dokumenteres af læge, og I så fald er det kun depositum, der returneres, med mindre en ny deltager kan overtage pladsen.

Arrangør: WildHeart, www.sorenhauge.com – Søren Hauge

 

PRISEN DÆKKER

* Magenta Guesthouse, overnatning, plus eventuel overnatning i Mykines en enkel nat.

* Morgenmad og frokostpakke med frugt og vand.

* Transport i tre biler (op til 5 personer i hver).

* Transport fra Vagar Lufthavn til Magenta Guesthouse i Midvagur – og retur.

* Færgebilletter til Mykines, Kalsoy og Suderoy.

* Aftensmad alle aftener, på nær dagen I Torshavn.

* Undervisning og materialer.

 

PRISEN DÆKKER IKKE

* Flyrejse tur-retur til Vagar Lufthavn på Færøerne.

* Transport mellem hjem og lufthavn i hjemland.

* Aftensmad og frokost ud over hvad Magenta Guesthouse kan tilbyde.

* Bagage-forsikring.

* Rejse-forsikring.