Spirituel grupperejse til Færøerne

6-13. august 2020

 

Nordens Avalon

Højt oppe i Atlanterhavet, mellem Island og Norge, ligger de grønne Øer, Fårenes Øer, eller Færøerne, der er som et Nordens Avalon, en nærmest uopdaget verden af skønhed og vildhed. Det er umuligt ikke at blive påvirket af den poetiske natur, af det store i det lille, af vejrets skiften, af færingernes liv og historie, og ikke mindst af samspillet mellem fjeldene og havet. Der åbner sig en farverigdom og ikke mindst en klukkende, strømmende og brusende verden af syngende vand, som når lige ind i hjertets inderste. Færøerne er også en mytisk verden, der fører ind til naturånder, engle og ikke mindst huldrefolk og andre nærværelser, der findes i verdenernes mellemrum, i pausen mellem lyd og stilhed og i de døre, der åbner sig mellem fjeld og græs, mellem sten og vand.

 

Grøn Elverkraft

På denne grupperejse vil vi lade os føre af storheden og skønheden i de færøske landskaber. Vi vil meditere, synge, danse og være i stilhed ude i de vilde områder, og give vores egen Elverkraft mulighed for at åbne sig, ligesom vi vil invitere til samvær med vores Sidhe-slægtninge. Det er en rejse i stille ståkraft, forbundethed og livsmusikalitet. Vi skal også opleve små bygder og øernes lille hovedstad med dens oaser, men hovedfokus er på Færøerne som landskabstempel og naturverden – med åbning til vores sjæls syngende fjelde og vilde vinde.

 

Uforglemmelige destinationer

På rejsen er der flere destinationer, som er særligt vigtige, men det særlige perspektiv er, at vi kommer vidt forskellige steder på Øerne, og samtidig tager os til til at fordybelsen og det meditative kan få god plads.

 

Turen vil gå til Mykines, den vestlige Ø, hvor vi vil vandre helt ud til fyret i de storslåede omgivelser, og på vej hilse på sværme af Søpapegøjer (Lunder), Suler og andre ynglende fugle helt ude mod Vest.

 

Vi vil også besøge Sælkvindeøen Kalsoy og Kallurfyret langt mod Nord, ligesom vi vil tage helt imod Syd til Suduroy og mærke den indstrømmende energi fra de store fjelde og Akraberg. Andre vigtige destinationer vil – foruden Torshavn – være bestemt af vejret og mulighederne, og nedenfor her følger flere planlagte detaljer.

 

Ugeprogram 2020

Her følger dagenes programpunkter med forbehold for mulige ændringer.

 

Torsdag den 6. August: Ankomst - vandring til Troldkonefingeren, et særdeles smukt udsigtssted, hvor en dybere vandring op bagved kan åbne til Færøernes indre verden.

 

Fredag den 7. August: Sejle til Mykines - den vestligste Ø, der er helt ubeskrivelig, og som er fyldt med søpapegøjer (lunder), suler og andre fugle på vej udmod fyret. Vandring og fordybelse - muligvis overnatning.

 

Lørdag den 8. August: Kørsel til Saksun & Tjørnuvik, excptionelle steder med vandfald og sjældenn storhed - vandring og fordybelse.

 

Søndag den 9. August: Kørsel til Kalsoy - den aflange Ø, der rummer afsidesliggende sknhed, møde med sælkvinden i Mikladalur & vandring til Kallurfyret yderst ude.

 

Mandag den 10. August: Kørsel til Torshavn - vandring i Vidarlundin (plantagen), et kraftområde med usædvanlig vitalitet, og oplevelse af byen og dens charme og historiske bygninger. Aftenspisning i byen.

 

Tirsdag den 11. August: Muligvis sejltur til Nolsoy - vandring og fordybelse. Muligvis aftenspisning før hjemrejse. Dagens destination er en mulighed, hvis programmet passer. Ellers er der alternativer.

 

Onsdag den 12. August: Sejltur til Suðuroy - den sydigste Ø, med vandring og fordybelse i den helt særegne natur - oplevelse af Akraberg og det sydligste fyr. Muligvis aftenspisning før hjemrejse.

 

Torsdag den 13. August: Hjemrejse.

 

Forhold kan ændres

 

BEMÆRK at rækkefølgen af destinationene kan ændres af vejrsituationen, og der vil også være flere "Plan B", hvis noget ikke kan lykkes. Derfor må ovenstående dagsprogram tages med det færøske forbehold.

 

Ikke en turistrejse

Vi laver ikke rejsen for at cruise rundt til så mange steder som muligt, men for at kunne skabe dyb kontakt til landskabet og naturen og synke ind i helheden. Det kræver tid, og derfor prøver vi med vilje ikke at proppe rejsen med alt for trættende programpunkter og destinationer.

 

Vandring og tøj

Du er nødt til at være godt til bens, og at være realistisk omkring dette punkt, da vi kommer til at vandre på steder med stigninger. Højdeskræk er ikke foreneligt med turen. Selvom det er sommer, så kan vejret på Færøerne skifte mellem tåge, regn og solskind på kort tid. Hue, vanter og regnslag er obligatorisk, men badetøj er også muligt. Temperaturen er ca. 12 grader, men det føles varmere end i Danmark, og havet er ikke iskoldt på grund af Golfstrømmen.

 

Bolig, spisning & transport

Vi bor på Magenta Guesthouse på øen Vagar, hvor Marita, der har huset, også bor tæt på. Hun er vores værtinde og meddeltager. Du må være indstillet på at dele værelse med en anden. Alle senge kan adskilles. Der vil være mulighed for at vælge mellem kødspisning og vegetarspisning, men der sørges ikke for glutenfri kost og specialhensyn med allergier. Transport sker med lejet bus - muligvis med Marita som chauffør, men ellers med busselskabets chauffør.

 

Underviser

Underviser på rejsen er Søren Hauge, og assisterende vejleder er Marita, der som færing har indgående kendskab til landet og kulturen. Søren har været på Færøerne 4 gange og ledte i 2017 en rejse derop for første gang. Søren uddeler materialer på rejsen, underviser og leder guidede meditationer og fordybelsesøvelser undervejs.

 

PRAKTISK

(RET TIL MINDRE ÆNDRINGER FORBEHOLDES)

Kalder denne rejse på dig, så kan du STADIG komme med!

 

Destination: Færøerne

 

Rejsedatoer: Torsdag 6. August – Torsdag 13. August 2020

 

Pris: 10.700 Dkr. - ekskl. Flybillet (se under flyrejse længere nede)

 

Logi og transport: Vi bor alle dage på Magenta Guesthouse i Midvagur. Herfra kører vi i en bus ud til de steder, som vi skal opleve og vandre i.

 

Flyrejse: Billund eller Kastrup Lufthavn med Atlantic Airways til Vagar Lufthavn, Færøerne. Vi hjælper gerne under særlige forhold med booking af flybillet, som ved tidlig booking koster ca. 1.500-1.600 kr. retur. Det er vigtigt at få flybilletten på plads hurtigt, så pris og plads er i orden.

 

Antal pladser i alt: 13 – plus Søren Hauge, Regitze Sonne og Marita Johansdottir Magnussen.

 

Tilmelding til: regitze.sonne@gmail.com med indbetaling af depositum (se nedenfor) og aftale om logi.

 

Dato for seneste tilmelding: 1. juli 2019

 

Betaling: Depositum 3.500 DKK. Betales ved tilmelding til WiseHearts Merkurkonto: 8401 – 156 3842 eller MobilePay Erhverv 740 640 (WiseHeart I/S). International bankoverførsel: Swift: mekudk21 - IBAN: dk8684010001563842.

 

Restbeløb: Betales senest 30 dage før afrejse.

 

Afbestillingsregler: Depositummet minus 300 kr. i adm. Gebyr betales tilbage ved aflysning før d. 1. februar 2020, såfremt ny deltager overtager pladsen. Aflysning senere end d.1. februar 2020 kun ved sygdom osv. (gældende regler) med returret til betaling ekskl. depositum.

 

Rejseudbyder: Wiseheart, www.sorenhauge.com v/Søren Hauge & medrejseleder Regitze Sonne.

 

PRISEN DÆKKER
* Magenta Guesthouse-ophold i 7 nætter (måske en af nætterne er på Mykines)
* Morgenmad og lidt til frokostmadpakke med frugt og drikkevarer
* Transport i mindre turbus
* Lufthavnsbus fra Vagar Lufthavn til logi i Midvagur og retur
* Færgeudgifter til Mykines, Kalsoy og Suderoy
* Fællesspisning på en af aftenerne
* Undervisning & materialer

 

PRISEN DÆKKER IKKE
* Fly til Vagar Lufthavn, Færøerne, og tilbage
* Transport mellem hjem og lufthavn i hjemland
* Aftensmad og frokoster ud over hvad Magenta har (dog fællesspisning en enkelt aften)
* Bagageforsikring
* Rejseforsikring